De traditie van de familie Sauvage

De familie “Sauvage” zet de traditie van vijf generaties ambachtslieden voort. Ze wist dit voorouderlijk gedachtegoed toe te snijden op de tapijthandel.

Daarom weigert Guy Sauvage om dat beleid te hanteren van vertekende kortingen, die kenmerkend zijn voor tapijthandelaars, of om een tapijt van Indiase of Pakistaanse oorsprong als een rasecht Perzisch te verkopen. Een tapijt is een kunstwerk en geen doodgewone handelswaar om over te sjacheren.

Om alle verwarring te vermijden, wordt bij elk Iraans tapijt een certificaat met foto afgeleverd, dat de oorsprong, de leeftijd, het aantal knopen en de samenstelling van de pool, de ketting en de inslag vermeldt. 

De familie Sauvage verbindt er zich toe om, zonder tijdslimiet, elk tapijt met een dergelijk certificaat te ruilen tegen een tapijt dat minstens 20% meer kost dan de oorspronkelijke aankoop, na aftrek van de kosten voor de schoonmaak en, desgevallend, een eventuele restauratie

Om de beste collectie tegen de scherpste prijs te kunnen aanbieden, reist de familie Sauvage persoonlijk naar Iran en maakt, op elke reis, een tocht van minstens 5000 kilometer, tot in de meest afgelegen dorpen. Daarbij gingen Guy en Isabelle Sauvage ook Farsi leren, wat heel wat deuren voor ze opent. Dankzij deze tochten kunnen wij onze klanten uitzonderlijke stukken aanbieden die niet meteen in andere winkels te vinden zijn.