Sauvage Décor
Sauvage Décor

« Onze tapijten vliegen niet. Maar ze komen van ver weg.

Soms hoor ik ze zelfs dromen... »

-  Isabelle Sauvage -

 

 

Deze zin van Gauguin vat perfect samen hoe ik de wereld van de tapijten zelf beleef en zie. Een tapijt is niet alleen een siervoorwerp, zoals velen willen doen geloven. Het is een kunst die doordrongen is van een filosofie, net als de schilderkunst in onze contreien. Net als de schilderkunst die zich aanvankelijk inspireerde op de godsdienst, drukt de knoping van de stoffen en tapijten de kosmos uit. Het decor van het veld van het tapijt stelt zich open voor de wereld en voor het goddelijke, de rand staat voor de raamomlijsting. Het decor van het veld van het tapijt is een paradijselijk gezicht op de tuin van Eden, de rand is de muur rondom de tuin om de plantengroei te beschermen tegen de warme adem van de woestijn.

Helaas kan, zoals Gauguin al zegt, “dit boek misschien verzegeld zijn, en kan u het niet lezen.“ Dit onvermogen is deels te wijten aan het gebrek aan cultuur in onze beschaving ten opzichte van de Oosterse tapijten. Laten we niet vergeten dat de wetenschap van de tapijten in onze streken nog maar amper zowat 150 jaar oud is, en door deze onwetendheid wisten veel sjacheraars snel fortuin te maken.

Als dus een klant bij ons binnen stapt, probeer ik hem eerst zoveel mogelijk noties bij te brengen, zowel technisch als vanuit artistiek oogpunt. Het is mijn grootste genoegen om deze toekomstige fervente liefhebber een boek over de tapijtkunst aan te raden.

Guy Sauvage

onze selectie

 

Loading...

 

MEER

 

 

 

SAUVAGE DÉCOR IS

84 jaar ervaring,  meer dan 570 modellen in de winkel  en ook meer dan 6150
klanten en  huizen versierd.

84

jaar ervaring

570

Modellen

6150

versierd huizen

 

 

BEL OP

 

 

OPENINGSUREN:

 

Woensdag t.e.m. zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.
Dinsdag op afspraak
Zondag en maandag gesloten

 

 

Bezoek ons

Lombardstraat 29
1000 Brussel
Belgie

Bel ons

+32 2 511 60 78

Stuur ons een e-mail

sauvagedecor31@gmail.com

Parking  Parkeren voor onze klanten op de binnenplaats

 

 

ROUTE

Een vraag ? neem contact met ons op !

 

Loading...